AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 09.01.2019 21:30 > 09.01 21:33

Italija tvrdi da ekstremisti krijumčare migrante

Italijanska policija je danas saopštila da je razbila kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante i koju su navodno organizovali ekstremisti iz Tunisa.

Karabinjeri iz Palerma su naveli da su neki od osumnjičenih bili pod istragom zbog navodnog zagovaranja terorizma kao i pomaganja ilegalne imigracije.

Kako je navedeno, izdati su nalozi za hapšenje 14 osoba na Siciliji i jedne u severnoj Italiji, kao i da je nekolicina već uhapšena.

Italijanski mediji su preneli izjave policajaca da je jedan Tunižanin pokajnik rekao policiji da su kriminalci koristili motorne čamce za krijumčarenje migranata i duvana na Siciliju ali i izvodjenje ekstremista iz Tunisa.

Ipak, policajci su rekli i da nema dokaza da je neki islamski ekstremista na taj način stigao u Italiju.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.