AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 04.02.2019 17:50 > 04.02 17:50

Djordjević: Srbija po pitanju migrantske krize pokazala da može biti primer zemljama u EU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je Srbija dala važan doprinos u izazovima migrantske krize u Evropi i preuzimanjem svog dela odgovornosti pokazala da može da bude primer mnogim članicama Evropske unije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Djordjević je to kazao na sastanku sa generalnim direktorom Medjunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i bivšim vicekancelarom Austrije Mihaelom Špindelegerom.

Djordjević je ukazao na aktivnosti resornog ministarstva po pitanju brige i zaštite najranjivijih kategorija migrantske populacije kao što su deca, žrtve nasilja, trgovine ljudima i maloletnici bez pratnje.

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastaviće da bude aktivan partner Medjunarodnom centru za razvoj migracionih politika, sa posebnim naglaskom na saradnji u oblasti razvoja politika zaštite ranjivih kategorija pre svih žena i dece", rekao je Djordjević.

Špindeleger je predstavio planove za otvaranje regionalne kancelarije Medjunarodnog centra za razvoj migracionih politika u Beogradu i izrazio želju da se unapredi saradnja tog centra i institucija Srbije na jačanju kapaciteta za donošenje i sprovodjenje politika u oblasti upravljanja migracijama.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.