AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 15.02.2019 22:00 > 15.02 22:00

U Severnoj Makedoniji uhapšena grupa za krijumčarenje migranata

Tužilaštvo i policija Severne Makedonije "presekli" su danas organizovani kanal za krijumčarenje migranata u koji je bila uključena 21 osoba, medju kojima i jedan policajac.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, osumnjčeni za krijumčarenje migranata preko Severne Makedonije su starosti od 20 do 40 godina i medju njima je policijski službenik iz Štipa.

Navodi se da je uhapšeno 17 ljudi, da su trojica trenutno nedostupna makedonskoj policiji, dok je je jedan u zatvoru zbog izdržavanja kazne za drugo krivično delo.

Organizovanu grupu za krijumčarenje migranata formirala su petorica osumnjičenih u maju 2018, dok su se ostali osumnjičeni priključili kasnije, a delovali su do "razbijanja" u februaru ove godine.

U grupi je formirana struktura sa podeljenim zadacima i u njoj su pored organizatora postojale osobe koje preuzimaju migrante, "čistači", "transporteri", "izvidjači".

"Organizatori su sa saradnicima članovima kriminalne grupe iz Grčke planirali i dogovarali broj migranata koji će biti dovedeni u Makedoniju, u koje vreme i na kom mestu, ko će ih prihvatiti i kojim vozilom će biti transportovani", navodi se u saopštenju makedonskog tužilaštva.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.