AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 06.03.2019 09:05 > 06.03 09:05

Cucić: U Srbiji boravi oko 4.500 migranata, manje od dvadeset želi da ostane

Komesar za migracije i izbeglice Vladimir Cucić izjavio je danas da u Srbiji boravi oko 4.500 migranata, a svega dvadesetak njih želi tu i da ostane.On je za Radio-televiziju Srbije rekao da u centrima boravi izmedju 4.100 i 4.200 migranata, navodeći da se taj broj nije promenio od avgusta 2017. godine.

Prema njegovim rečima, u Srbiji borave porodice koje čekaju svoj red da legalno udju u EU i samci koji se u zemlji zadržavaju dve do tri nedelje i uspevaju da nadju put da iz nje izadju.

Cucić je istakao da srpski vojnici, policajci i carinici osim što rade na sprečavanju krijumčarenja, spašavaju i živote migranata.

On je kazao da se očekuje intenzivniji prolaz zbog početka sezone.

"Ništa dramatično zbog čega bi bilo ko u ovoj zemlji trebalo da se zabrine. Mi već deset godina živimo s tim, a živećemo još decenijama", rekao je Cucić.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.