AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 06.03.2019 14:40 > 06.03 15:09

Iz improvizovanog kampa u Kalabriji evakuisano 900 migranata (VIDEO)

Oko 900 migranata evakuisano je danas iz improvizovanog kampa u San Ferdinandu u Kalabriji, a kamp je srušen buldožerom, izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Evakuacija migranata, od kojih su mnogi pronašli neke sezonske poslove, počela je jutros, rekao je Salvini koji je obećao da će migranti biti prebačeni u okolne prihvatne centre za migrante.

Udruženja za pomoć migrantima navela su da to nije prvi put da je evakuisan kamp u San Fernandinu, ali da tada migrantima nije obezbedjen smeštaj.

U tom kampu su stradala četiri migranta u požarima.

Lokalne vlasti Kalabrije saopštile su da će sve učiniti da se ponovo ne izgradi takav improvizovani kamp, u kojem je ranije utočište nalazilo i do 5.000 ljudi.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.