AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 14.03.2019 16:05 > 14.03 16:05

Carinici kod Šida sprečili trojicu migranata da ilegalno predju granicu

Carinici su na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj trojice migranata da ilegalno predju granicu, a uz pomoć elektronskog lokatora, novog sistema za praćenje tovara robe, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Softver tog novog sistema signalizirao je da je tovar kamiona koji je prevozio nameštaj ka Italiji, u nekom trenutku bio neovlašćeno otvaran.

Carinici su u prikolici zatekli trojicu migranata iz Avganistana koji su, kako se navodi u saopštenju, iskoristili trenutak vozačevog odmora kako bi ušli u kamion.

Sistem elektronskih lokatora uveden je zbog praćenja kretanja prevoznih sredstava, povećanja sigurnosti i bezbednosti, kao i sprečavanja nelegalne trgovine i svih vidova krijumčarenja.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.