AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 13.04.2019 10:15 > 13.04 10:15

Malta će rasporediti 64 migranta u četiri zemlje EU

Malteške vlasti saopštile su danas da će grupa od 64 migranta koja je spasena pre deset dana kod libijske obale, biti rasporedjena u četiri zemlje Evropske unije (EU).

Migrante će primiti Nemačka, Francuska, Portugal i Luksemburg.

Brod koji se nalazi u blizini obale Malte nije dobio dozvolu do dodje do luke, tako da će migranti biti odvedeni u evropske zemlje malteškim brodovima, navele su vlasti.

Malta i Libija su odbile dolazak humanitarnog broda jer smatraju da aktivnosti nekih brodova koji spasavaju migrante podstiču šverc ljudi.

Nemačka nevladina organizacija Si-aj (Sea-Eye) žalila se na loše uslove na brodu gde se nalaze 64 migranta. Dve osobe su nedavno evakuisane sa broda zbog zdravstvenih problema.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.