AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 19.04.2019 07:50 > 19.04 07:50

Oko 1.000 kubanskih migranata na granici izmedju Meksika i SAD

Oko 1.000 kubanskih migranata stiglo je do meksičkog grada Huares na granici sa SAD kao i oko 400 drugih migranata iz centralne Amerike, saopštile su danas meksičke vlasti.


"Kubanci su počeli da pristižu u ponedeljak", izjavio je meksički zvaničnik Enrike Valensuela koji je zadužen za migrante na granici.

Prema njegovim rečima, mnogi Kubanci su došli sa porodcama i traže azil u SAD.

Istovremeno, na jugu Meksika oko 5.000 migranata raznih nacionalnosti u nekoliko karavan prešlo je granicu iz Gvatemale i kreće se ka meksičko-američkoj granici.

Američki predsednik Donald Tramp je uputio vojnike na granicu s Mekiskom i želi da izgradi zid kako bi sprečio ilegalni ulazak migranata u SAD.
Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.