AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 09.05.2019 19:45 > 09.05 22:10

Italijanska mornarica spasila 36 migranata kod libijske obale

Italijanska mornarica saopštila je danas da je spasila 36 migranata sa broda u medjunarodnim vodama kod libijske obale.

U brodu je medju migrantima bilo osmoro dece i dve žene, navela je mornarica i dodala da su migranti bili oko 140 kilometara od libijske obale.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je odmah posle saopštenja mornarice da migrantima neće biti dozvoljeno da dodju u Italiju. 

"Nema dostupne luke za njihov dolazak. Ja sam ministar koji brani granice, blokira švercere, proteruje one koji su ilegalno ovde, i štiti Italijane", rekao je Salvini na jednom predizbornom skupu uoči izbora za Evropski parlament. 

Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) pozvao je danas na medjunarodnu solidarnost kako bi neka zemlja prihvatila migrante jer bi njihov povratak u Libiju kršio medjunarodno pravo zbog sukoba u toj zemlji.

Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.