AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 24.05.2019 16:20 > 24.05 16:20

Oko 300 migranata spaseno kod libijske obale

Libijska obalska straža spasila je oko 300 migranata kod svoje obale u dve operacije, saopštila je danas mornarica te zemlje.

Patrola libijske straže spasila je juče 87 migranata, medju kojima šest žena i jedno dete, oko 50 kilometara istočno od Tripolija, navodi se u saopštenju.

U drugoj operaciji istog dana spasena su 203 migranta, a oni su bili na brodu oko 140 kilometara od glavnog grada Libije.

Svi migranti su vraćeni u Libiju, mada se medjunarodne organizacije za ljudska prava tome protive jer u Libiji vlada haos od smene i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija 2011. godine.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila ove godine kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gde je sedište medjunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Prema procenama UN-a, više od 100.000 ljudi, medju kojima stotine migranata blokirano je zbog sukoba u Tripoliju.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.