AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 24.05.2019 16:45 > 24.05 16:45

Carinici pronašli tri migranta u podu poluprikolice kamiona

Carinici na Horgošu pronašli su u četvrtak tri migranta u podu poluprikolice praznog kamiona koji se vraćao iz Srbije u Austriju.

U današnjem saopštenju Uprave carine navodi se da su carinici prilikom pregledanja snimka sa skenera uočili tri ljudske siluete u podu poluprikolice, da bi potom otvorili poklopac iznad "tog skučenog prostora" i otkrili trojicu Avganistanaca.

Carina ističe da se na srpskim graničnim prelazima svakodnevno beleže mnogobrojni pokušaji ilegalnih prelazaka granica, a da pritom migranti i njihovi krijumčari "uopšte ne razmišljaju o potencijalnim rizicima takvog transporta".


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.