AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 14.06.2019 17:45 > 14.06 17:45

Bihać: Policija pronašla 130 migranata u privatnoj kući

U današnjoj policijskoj akciji u Bihaću pronadjeno je 130 migranata koji su boravili u privatnoj kući, javlja N1 na svom portalu.

Kako se navodi, bila su potrebna čak tri autobusa, nekoliko "marica" i policijskih vozila da se svi odvezu.

Glavni inspektor Kantonalne tržne inspekcije Unsko Sanske Županije Sadik Alagić rekao je da su danas uz asistenciju policije Bihać pregledali porodičnu kuću Fatime Lipovača i u njoj zatekli 130 migranata, odnosno stranih lica bez identifikacionih dokumenata.

On je rekao da će oni biti prebačeni u migrantski centar a kuća će biti zapečaćena.

"Ovde je u pitanju nelegalno izdavanje smeštaja stranim licima migrantima", rekao je Alagić i dodao da je objekat zapečaćen, a ako se ošteti pečat vlasnik može da dobije kaznu do šest meseci zatvora pored novčane koja mu sleduje.

Kako prenose lokalni mediji migranti su nasrnuli na policajce, od kojih su, prema izveštajima, trojica su povredjena.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.