AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 23.06.2019 20:55 > 23.06 20:55

U Italiji i dalje blokirano više od 40 migranata

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini optužio je danas Holandiju i Evropsku uniju (EU) da nisu zainteresovane za sudbinu 42 migranta blokiranih 11 dana u blizini italijanskih teritorijalnih voda na jednom holandskom humanitarnom brodu. 

"Lično sam pisao holandskom kolegi. Ne mogu da verujem da su nezainteresovani za taj brod koji plovi 11 dana", naveo je Salvini, inače lider ekstremno desničarske stranke Liga. 

Brod Si voč 3 (Sea Watch 3) spasio je 12. juna 53 migranta kod libijske obale. Kapetan broda je odbio da migrante vrati u Libiju, već je usmerio brod ka Italiji. 

Deset migranata, medju kojima trudnice, odvedeno je na Lampeduzu dok su 42 migranta ostala na brodu koji ne sme da udje u italijanske vode zbog straha od zaplene. 

"Smatramo da su holandska vlada i EU, daleke i odsutne po običaju, odgovorne za sve što se može dogoditi tim ljudima na brodu", dodao je Salvini koji je ranije zabranio pristup italijanskim lukama za brodove sa migrantima. 


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.