AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 30.06.2019 12:55 > 30.06 12:55

Salvini: Granicu sa Slovenijom zatvorićemo žičanom ogradom

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da bi Italija mogla da zatvori granicu prema Sloveniji žičanom ogradom, prenosi danas Večernji list.

Od sutra bi na terenu trebalo da počnu da rade zajedničke italijansko-slovenačke granične patrole, iako nije gotova formalna procedura njihovog osnivanja.

Ako počnu s radom i ako se u roku od tri meseca pokažu neuspešnim, Italija će postaviti tehničke prepreke na granici sa Slovenijom, navodi dnevnik.

Salvini je tu mogućnost najavio u Trevilju, govoreći o problemu sa migrantima u regiji Frijuli-Venecija-Djulija.

U Sloveniji upozoravaju da bi ta zemlja tako mogla da postane "migrantski hotspot", odnosno džep u kojem bi ostali migranti koji žele na zapad.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.