AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 08.07.2019 07:05 > 08.07 07:05

Na severu Meksika uhapšeno više od 50 migranata

Meksičke vlasti uhapsile su grupu od 51 migranta bez dokumenata koji su putovali u prepunom kamionu na severu zemlje, saopštilo je tamošnje Ministarstvo bezbednosti.


Policija je pronašla migrante tokom rutinske kontrole pomoću rendgenskih detektora. Medju migrantima je bilo više od 20 maloletnika iz Gvatemale, Hondurasa, Salvadora, Nikaragve i Ekvadora koji će kasnije biti vraćeni u svoje matične zemlje.

"Posle ukazane medicinske pomoći, migranti su prebačeni u prihvatne centre i nakon identifikacije dobiće savete i pomoć za povratak u svoje zemlje", navodi se u saopštenju.

Policija je uhapsila vozača koji je prevozio migrante, a u vozilu je pronadjeno 11.800 dolara u gotovini.

Od oktobra je znatno povećan broj migranata koji preko Meksika idu ka SAD, što je dovelo do tenzija izmedju te dve zemlje.

Meksičke vlasti su posle pretnje američke administracije o uvodjenju sankcija, usvojile strože mere kako bi zaustavile priliv migranata i na granicu uputile 20.000 pripadnika snaga bezbednosti.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.