AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 12.07.2019 14:20 > 12.07 14:20

Kod libijske obale presretnut brod sa 23 migranta na putu za Evropu

Libijska obalska straža presrela je blizu libijske sredozemne obale  brod sa 23 migranta, medju kojima i dve žene, na putu za Evropu.

Medijska služba libijske mornarice saopštila je juče da su presretnuti migranti bili iz Egipta, Sudana i Libije i da su pokupljeni prethodnog dana na oko 30 kilometara severno od priobalnog naftnog i gasnog kompleksa Melitah.

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici navodi se da je migrantima pružena humanitarna i medicinska pomoć i da su odvedeni u izbeglički kamp u severozapadnom gradu Zaviji.

Libija je postala glavno tranzitno mesto za afričke migrante i izbeglice koji beže u Evropu posle pobune 2011. godine u kojoj je svrgnut i ubijen dugogodišnji vladar Muamer Gadafi.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.