AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 14.07.2019 21:35 > 14.07 21:35

Crkve u Los Andjelesu su se proglasle utočištem za migrantske porodice

Desetine crkava u Los Andjelesu su se proglasile utočištem za migrantske porodice posle proglasa Trammpove administracije da će deportovati ilegalne migrante.

Giljermo Torez, iz organizacije Sveštenici i laici ujedinjeni za ekonosku pravdu, izjavio je da je u ovu akciju ukjlučeno više crkava nego u bilo kojoj akciji pre, što ukazuje na sve veći osećaj indignacije zbog akcija američke administracije protiv migranata. 

Predsednik Donald Tramp je najavio plan, čiji se početak očekuje u nedelju, koja je usmerena protiv oko 2.000 ljudi koji su dobili nalog za deportaciju u većim gradovima, uključujući Los Andeles. Tores je saopštio da danas nije bilo vesti o hapšenjima.

Sveštenik Fred Moris je izjavio da su ove najave već proširile strah i dodao da je svojim vernicima većinom Hispanosima savetovao da, ukoliko agenti dodju, ne otvaraju vrata i ne odgovaraju na pitanja.

I mnoge druge crkve u drugim gradovima i saveznim državama SAD su se proglasile utočištima za migrantske porodice.

Grupa 65 starijih gradjana Čikaga i aktivista danas je patrolirala gradom na biciklima osmatrajući da li imigracione vlasti hapse migrante. Njihova pažnja je bila usmerena naročito na područje Albani parka na severozapadu grada, poznatog kao područje sa velikim brojem migranata.

Iako je akcija najavljena za nedelju gradonačelnik Njujoka Bil de Blazio je u subotu na Tviteru napisao da su vlasti akciju hapšenja migranata već počele u Njujorku.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.