AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 09.08.2019 21:00 > 09.08 21:00

Policija u Severnoj Makedoniji uhapsila 161 migranta

Policija Severne Makedonije je danas saopštila da je uhapsila 161 migranta koji su noćas pokušali da ilegalno udju na njenu teritoriju iz Grčke.

Policija je, u saopštenju, navela da su migranti otkriveni na jugu zemlje od strane lokalne policije i oficira iz evropskih zemalja koji pomažu graničnim patrolama Severne Makedonije.

U saopštenju se navodi da oni dolaze iz Pakistana, Indije, Bangladeša, Avganistana, Somalije i Ertireje, kao i da su bili rasporedjeni u četiri grupe.

Migranti su odvedeni u prihvatni centar u Djevdjeliji gde će čekati na deportaciju u Grčku.

I pored učestalih zatvaranja granica na početku 2016. godine, migranti koji su zaustavljeni u Grčkoj posle ilegalnog prelaska iz Turske, i dalje pokušavaju da nastave put na sever, preko balkanskih država, do bogatih evropskih zemalja.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.