AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 23.08.2019 20:55 > 23.08 20:55

Španija Maroku šalje pomoć za zaustavljanje priliva migranata

Španija će Maroku poslati 32,4 miliona evra kako bi toj državi pomogla da sačuva svoju granicu i zaustavi migrante koji kreću preko mora u Evropu, najavila je španska vlada nakon današnjeg sastanka.

Novac je odobren u okviru sporazuma o policijskoj saradnji dve zemlje koji ima za cilj da podrži napore marokanskog Rabata da zaustavi migrante koji ilegalno ulaze u Evropu preko Španije, prelazeći prethodno Sredozemno more.

Evropska unija i Španija u poslednje vreme povećavaju finansijsku pomoć i saradnju s marokanskim vlastima kako bi zaustavili priliv migranata.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da je do polovine avgusta ove godine broj migranata koji su stigli morskim putem smanjen za 42,5 posto u poredjenju s istim periodom prošle godine.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.