AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 25.08.2019 19:25 > 25.08 19:25

Jedan migrant poginuo,a 12 povredjeno u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Makedoniji

  Jedan migrant je poginuo, a 12 je povredjeno u saobraćajnoj nesreći na jugu Severne Makedonije, na autopuutu izmedju Demir Kapije i Negotina, objavili su policija i državno tužilaštvo.Prema uvidjaju, nesreća se desila kada je automobil folksvagen Feton u kojem je nepoznati krijumčar prevozio 13 migranata udario odpozadi u kamion Skanija.

Od udara jevozač Skanije izgubio kontrolu i udario u putnički automobile srpskih tablica, koji je oštećen, a voač folksvagena koji je prevozio migrante i izazvao nesreću je odmah pobegao.

U sudaru  je na lici mesta poginuo 20-godišnji migant iz Bangladeša,  četiri migranta su teže povredjena i odmah su prevezeni u klinički kompleks u Skoplju, dok je osam migranata koji su lakše povredjeni pregledano u bolnici u Kavadarcima.

Telo preminulog migrantaa, koji je poginuo u nesreći koja se dogodila 23. avgusta u 19.40, predato je na obdukciju.

Makedonska policija skoro svakodnevno hvata po neku grupu migranata koji, nakon zatvaranja "Balkanske rute", ilegalno iz Grčke, preko Severne Makedonije, pokušavaju da, uz pomoć krijumčara, dodju do zemalja EU.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.