AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 25.08.2019 23:10 > 25.08 23:10

Vozač kombija s migrantima koji je u Hrvatskoj sleteo u reku još u bekstvu

Vozač kombija s 11 migranata, koji je bežeći od policije sleteo u reku Kupu i potom ostavio vozilo da tone, državljanin je Srbije i dalje je u bekstvu, izjavio je zamenik direktora hrvatske policije Josip Ćelić.

"Vozač, državljanin Srbije, i dalje je u bekstvu. On je pobegao u smeru minskog polja", rekao je Ćelić za hrvatsku Novu TV, prenosi portal Indeks.

Načelnik Uprave za granicu hrvatske policije Josip Ničeno izjavio je za HRT da su na graničnom prelazu Bajakovo, izmedju Srbije i Hrvatske, uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu s tim slučajem.

"Na graničnom prelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu s krijumčarenjem migranata i dogadjajem kod Slatine Pokupske. Vozač kombija pobegao je u minsko polje i policija za njim intenzivno traga", rekao je Ničeno.

Kombi nemačkih registarskih oznaka sleteo je u noći subota na nedelju u reku Kupu pošto je hrvatska policija pokušala da ga zaustavi u mestu Slatina Pokupska na području Gline.

Agencija Hina prenela je da je vozač iskočio iz vozila pre nego što je sletelo u reku i pobegao prema "minski sumnjivom području", ostavivši kombi da tone, dok su policijski službenici na mestu dogadjaja razbili prozorska stakla na kombiju i počeli da spasavaju ljude.

Iz vozila u vodi izvučeno je 11 migranata, od kojih je jedna žena kasnije preminula.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.