AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 06.10.2019 23:10 > 06.10 23:10

Grčka prebacuje oko 570 migranata s Lezbosa u kamp kod Soluna


Vlasti Grčke danas su započele akciju prebacivanja oko 570 migranata iz prepunog kampa na ostrvu Lezbos na grčko kopno, izjavili su zvaničnici.

Trajekt s migrantima smeštenim u kampu Morija krenuo je danas s Lezbosa, a sutra ujutru treba da stigne u atinsku luku Pirej.

Migranti će potom biti prebačeni u kamp blizu Soluna.

Medju 570 migranata su pripadnici takozvanih "ranjivih kategorija" porodice, žene s decom i maloletnici bez pratnje, navode vlasti.

Grčke vlasti su saopštile i da je prebacivanje migranata deo plana za smanjenje pretrpanosti kampa Morija, u kojem oko 13. ljudi živi na prostoru predvidjenom za 3.000.

Zbog loših uslova u kampu migranti su često protestovali, ponekad nasilno, zahtevajući prebacivanje na drugo mesto i brz odgovor na njihove zahteve za dobijanje azila.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.