AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 21.10.2019 11:45 > 21.10 11:45

Na području Bileće uhapšeno sedam migranata

Policija Trebinja je saopštila da je noćas uhapsila sedam migranata u selima na području Bileće.

Migranti iz Maroka i Sirije ilegalno su prešli na teritoriju BiH, odupirali su se hapšenju i pokušali da pobegnu, navela je policija.

U saopštenju se navodi da je akcija potrage za migrantima, na nepristupačnom terenu, trajala od juče posle podne do jutros.

Policijska uprava Trebinje najavila je za večeras sličnu akciju u koju će, kako se navodi, biti uključena Žandarmerija i pripadnici Granične policije BiH.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa ranije je rekao da će policija stalno biti na terenu, jer se prema operativnim saznanjima na graničnom pojasu u Crnoj Gori nalazi veći broj migranata koji čekaju da ilegalno udju na teritoriju BiH.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.