AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 07.11.2019 14:30 > 07.11 14:40

Dodik protiv formiranja kampova za migrante u naseljima Srba - povratnika

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se predstavnici Republike Srpske (RS) suprotstaviti formiranju migrantskih kampova u naseljima sa srpskim povratnicima u Federaciji BiH.

"To je permanentno nastojanje bošnjačke političke elite da problem reši baš na taj način, skrivajući svoju odgovornost za smeštaj migranata", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Po njegovim rečima, migrantska kriza je na vrhuncu, a izbeglice u BiH nisu adekvatno smeštene, iako dolazi zima.

"Sa nivoa BiH, koji ima nadležnost za migracije, ništa nije učinjeno da taj problem bude rešen sistemski. Ono ostaje otvoreno i sve veći problem u BiH", istakao je Dodik.

Gradsko veće Bihaća dalo je juče saglasnost da na lokaciji Lipa, izmedju Bihaća i Bosanskog Petrovca, kao jedinoj koja je u gradskom vlasništvu, bude privremeni prihvatni centar za migrante.

Ranije se spekulisalo o otvaranju migranstkog kampa u naselju Medno polje kod Bosanskog Petrovca, gde živi srpsko povratničko stanovništvo.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.