AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 07.11.2019 15:50 > 07.11 15:50

Britanska policija: Mrtvi iz kamiona Vijetnamci

Britanska policija saopštila je danas da je 39 mrtvih migranata nadjenih krajem oktobra u jednom kamionu kod Londona bilo iz Vijetnama, javila je agencija AFP.

Policija je navela da su 31 muškarac i osam žena identifikovani i da su Vijetnamci.

Porodice su obaveštene, dodala je policija.

Tela 39 osoba nadjena su 23. oktobra u šleperu koji je prevozio kontejner-hladnjaču u industrijskoj zoni u mestu Grejs, 40 kilometara istočno od Londona.

Za sada se ne zna uzrok smrti tih ljudi, prenela je agencija AFP.

Agencija AP je ranije javila da je britanska policija 25-godišnjeg vozača kamiona, Morisa Robinsona iz Severne Irske, optužila za 39 ubistava i zaveru za švercovanje ljudi. Policija kaže da je on kamion odvezao do britanske teretne luke Purflit, gdje je utovario kontejner koji je stigao trajektom iz Zebriža u Belgiji.

Još jedan čovek je uhapšen u Irskoj, a u Vijetnamu desetak osumnjičenih.

Vijetnamski mediji izveštavaju da je povodom smrti migranata u Engleskoj uhapšen jedan osumnjičeni koji je organizovao njihovo ilegalno putovanje preko Rusije na Zapad, javila je agencija AP.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.