AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 11.12.2019 12:40 > 11.12 12:40

Stefanović: Izmišljanje vesti o naseljavanju migranata ugrožava pomaganje toj populaciji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da izmišljanje lažnih vesti o navodnom naseljavanju Srbije migrantima ugrožava postupanje nadležnih i adekvatno pružanje pomoći onim ljudima u toj populaciji koji su zaista ugroženi.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je danas u Atini razgovarao sa zamenikom ministra za zaštitu gradjana zaduženim za migrantska pitanja Jorgosom Kumucakosom.
Dvojica zvaničnika su razgovarali o saradnji u oblasti sprečavanja iregularnih migracija a Stefanović je naveo da će Srbija nastaviti da efikasno odgovara na sve izazove migracija, zadržavajući humani pristup.

Kumucakos je upoznao Stefanovića sa problemima sa kojima se Grčka suočava od jula, usled pojačanog priliva migranata, kao i sa namerama Grčke da unutar EU promoviše princip solidarnosti i ravnomernosti po pitanju prihvata migranata.

Grčki zvaničnik je takodje istakao da je neophodna veća pomoć EU državama koje nisu članice, a koje se takodje nose sa izazovima migrantskih tokova.

Dvojica ministara razgovarala su i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na borbu protiv trgovine drogom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.