AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 11.02.2020 15:45 > 11.02 15:50

Španija našla 69 migranata izgubljenih u Sredozemnom moru


Pomorska spasilačka služba Španije je našla 69 migranata iz Afrike za koje se smatralo da su nestali u pokušaju da čamcem iz Maroka predju Sredozemno more i stignu do Evrope.

Portparolka vladine agencije je danas rekla da je jedan trgovački brod našao čamac sa migrantima 36 nautičkih milja od Malage, u Španiji i da ih je preuzeo spasilački brod koji je tragao za njima od juče, i prevezao ih do obližnje luke.

Juče je istočno od Gibraltarskog moreuza koji deli Evropu i Afriku 119 migranata nadjeno juče u čamcima krijumčara.

Španija je od 2018. godine glavno mesto ulaska migranata u Evropu. Njihov broj se prošle godine prepolovio na 26.168, a sada ponovo raste, uz povećanje broja plovila s migrantima koja idu ka Kanarskim ostrvima, španskom arhipelagu u Atlantskom okeanu.

Maroko je dobio 140 miliona evra od EU 2019. da pojača operacije suzbijanja ilegalnih migrantskih prelazaka.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.