AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 28.02.2020 13:00 > 28.02 13:16

Carinici od početka godine sprečili 146 migranata da ilegalno udju u Madjarsku

  • Foto: UPRAVA CARINA
  • Foto: UPRAVA CARINA
  • Foto: UPRAVA CARINA

Carina Srbije sprečila je od početka godine 146 migranata da ilegalno udju u Madjarsku a samo tokom prethodne nedelje na prelazu Horgoš su otkrivena 32 migranta.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, poslednji pokušaj ilegalnog prelaska granice desio se juče kada su carinici i policajci na prelazu Kelebija otkrili četvoricu državljana Sirije u specijalno dogradjenom "bunkeru" putničkog kombija.

Migranti iz Sirije otkriveni su pomoću skenera tokom kontrole kombija "mercedes benc" belgijske registracije kojim su putovala dvojica državljana te zemlje arapskog porekla.

"Nakon fizičkog otvaranja pregrade, u skučenom prostoru su pronadjena četvorica poluonesvešćenih migranata, bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su iz Sirije", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su carinici pronalazili migrante u tovarima svežeg voća, medju automobilskim i kamionskim gumama, hranom za pse i mačke, aluminijumskim profilima, u hermetički zatvorenim i aktivnim hladnjačama, duplim krovovima ili podovima kombija i automobila, a bilo je i onih koji su pokušali da predju granicu krijući se ispod kamionske šasije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.