AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 28.02.2020 15:40 > 28.02 15:41

Grčka sprečila ulazak stotina migranata preko turske granice (VIDEO)


Grčki graničari sprečili su danas stotine migranarta da predju granični prelaz Kastanies na severoistoku Grčke, ubrzo pošto je Turska objavila da će dozvoliti tražiocima azila da idu ka Evropi, saznaje se iz grčkih policijskih izvora.

Stotine migranata blokirano je u tampon zoni izmedju Grčke i Turske, prenosi izveštač Frans presa.

Jutros je izvor u grčkoj vojsci rekao za Frans pres da je oko 300 migranata primećeno sa turske strane granice u severoistočnoj oblasti Evros. On je ipak dodao da ta cifra nije neuobičajena.

Načelnik generalštaba grčke vojske i ministar za zaštitu gradjana su danas otišli na taj prelaz posle vladine odluke da zaoštri graničnu kontrolu, rekao je isti izvor.

Visoki turski zvaničnik rekao je da Turska više neće zaustavljati migrante koji žele da idu u EU pošto su ubijena 33 turska vojnika u severozapadnom sirijskom gradu Idlibu u napadima sirijske avijacije, koju vojno podržava Rusija.

Pored grupe migranata na kopnenoj granici, turska novinska agencija DHA ukazala je na dolazak migranata na obalu kod Ajvadžika, u provinciji Čanakale, u pokušaju da čamcem stignu do grčkog ostrva Lezbos.

Novinari Frans presa su videli kako je u Lezbos stigao čamac iz Turske sa oko pedesetak migranata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.