AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 21.03.2020 14:40 > 21.03 14:40

Kipar vratio čamac sa migrantima usled mera vlade zbog korona virusa

Kiparske vlasti vratile su danas čamac sa oko 100 migranata, pozivajući se na vladine mere kojima se zabranjuje ulazak stranih državljana kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Portparol kiparske policije Hristos Andreu rekao je kiparskoj novinskoj agenciji CNA da je čamac pokušao da dodje do jugoistočne obale, te da je policija prišla svojim čamcima i upozorila ih da ne mogu da se iskrcaju zbog vladine zabrane.
Andreu je rekao da su putnici, kojima je ponudjena hrana, voda i gorivo, u početku odbijali da promene kurs, ali su na kraju otplovili.

Dodao je i da je šef policije naredio pojačane patrole oko obale Kipra, kao i duž tampon zone pod kontrolom Ujedinjenih nacija dužine 120 kilometara koja razdvaja turski i grčki deo.

Kiparska vlada optužuje Tursku da usmerava migrante na Kipar, posebno preko severnog, turskog dela ostrva.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.