AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 26.03.2020 13:50 > 26.03 13:50

U Grčkoj uhapšen Sirijac zbog krijumčarenja 12 dečaka iz Egipta

U Solunu je jutros uhapšen jedan Sirijac u čijem je kombiju nadjeno 12 dečaka iz Egipt, saopštila je policija.


Uhapšeni 22-godišnjak je navodno dečake izmedju 15 i 17 godina ukrcao na granici Grčke s Albanijom  i dovezao ih u Solun, gde ga je policija zaustavila zbog prebrze vožnje.

Dečaci su rekli policiji da su u Albaniju stigli brodom iz Egipta, a zatim su preešli granicu s Grčkom, gdje ih je preuzeo Sirijac.

Sirijac je optužen za ilegalni transport migranata, opasnu vožnju zbog koje je zaustavljen u Solunu, zatim za kradju i za čpokušaj izbegavanja policijske provere.

Novčano je kažnjen sa 150 eura i zbog kršenja novih grčkih naredbi o ograničenom kretanju radi sprečavanja širenja korona virusa.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.