AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 20.05.2020 16:15 > 20.05 16:15

RSE: MInistarstvo kupuje žilet-žicu za ogradjivanje prihvatnih centara za migrante u Srbiji

Ministarstvo odbrane Srbije kupuje skoro 2,5 tone žilet-žice za ogradjivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata, navodi se u pozivu javne nabavke objavljenom na sajtu te institucije, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako se navodi u dokumentaciji, koju je Ministarstvo odbrane objavilo 15. maja, pored žilet-žice, predmet javne nabavke su i gvozdene šipke i pocinkovana žica za vezivanje.
Kao naručilac navedena je Vojna pošta u Kraljevu, a nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak.

RSE kaže da nije dobila odgovor Ministarstva odbrane na pitanje zbog čega se žilet žica postavlja oko centara i koji će centri biti ogradjeni.

U dokumentaciji se navodi da zbog "izuzetne hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima ili nepredviđenim događajima, čije nastupanje ni u kom slučaju ne zavisi od volje naručioca, naručilac nije mogao da postupi u rokovima određenim za otvoreni ili restriktivni postupak".

Dodaje se da je Kopnena vojska Srbije dobila zadatak koji inače ne izvršava u miru, za obezbedjenje prihvatnih centara i centara za azil migranata "te shodno navedenoj činjenici eventualna nabavka dobara nije mogla biti predvidjena i planirana godišnjim planom nabavki za 2020. godinu".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.