AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 02.06.2021 15:25 > 02.06 15:34

Uhapšena grupa za šverc migranata u S. Makedoniji, po osobi naplaćivali 500 do 700 evra

Policija Severne Makedonije je danas uhapsila pripadnika bande za šverc migranata i traga za još tri, objavilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tu bandu je predvodio 33-godišnji Velešanin koji je, zajedno s dve osobe poreklom s Bliskog istoka, organizovao krijmčarenje ljudi.

Migranti iz Avganistana, Pakistana, Sirije, Bangladeša i drugih zemalja su, po Tužilaštvu, prebacivani u Severnu Makedoniju iz Grčke na ilegalnom prelazima u okolini Djevdjelije, Strumice i Demir Kapije odakle su odvoženi do granice sa Srbijom, da bi kroz Srbiju bili krijumčareni ka zemljama Evropske unije.

Krijumčari su transport migranata naplaćivali od 500 do 700 evra po osobi, a pare su im bile isplaćivane preko agenta za brzi transfer novca ili u gotovini, navodi Tužilaštvo  Severne Makedonije za organizovani kriminal.

Danas je pretreseno 11 lokacija na području Velesa, Skoplja, Štipa, Strumice i Valandova i uhapšeno šest osoba, a traga se za još tri. Četiri pripadnika bande su već su u zatvoru na izdržavanju kazne zbog ranijeg krijumčarenja migranata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.