AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 19.09.2021 20:45 > 19.09 20:45

Tela tri migranta pronadjena blizu poljsko-beloruske granice


Tela tri migranta pronadjena su danas na različitim lokacijama u blizini poljske granice sa Belorusijom, a devet osoba je smešteno u bolnice, saopštile su vlasti Poljske.

Meštani koji su brali pečurke u šumi blizu granice Poljske sa Belorusijom i Litvanijom našli su tri Iračanina, od kojih je jedan bio mrtav. Druga dva su privedena i smeštena u bolnicu.
U blizini poljsko-beloruske granice pronadjena su i tela još dva strana državljanina, naveli su graničari.

Osam migranata, žene i pet muškaraca, zaglavljenih u močvarama blizu poljsko-beloruske granice, spaseno je danas zajedničkim naporima poljskih graničara, policije, vatrogasaca i vojske. Sedmoro je smešteno u bolnicu.

Poljska i Litvanija su pod pritiskom sve većeg broja migranata koji pokušavaju da udju u te članice EU iz Belorusije.

Varšava i Vilnjus optužuju beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da na taj način vodi "hibridni rat" protiv EU sa ciljem njene destabilizacije.

Kako bi sprečile ilegalne migracije, i Poljska i Litvanija grade na granici ograde sa bodljikavom žicom, povećale su broj pograničnih patrola i uvele privremeno vanredno stanje duž granice.

Poljske vlasti navode da je u septembru sprečeno više od 3.800 pokušaja ilegalnog ulaska iz Belorusije, od kojih samo juče više od 320.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.