AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 07.02.2022 10:05 > 07.02 10:07

Na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora pronadjeno nekoliko stotina migranata

  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Policija je na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora pronašla nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašanjih poslova Srbije.

Policijske službenike koji su učestvovali u akciji obišli su rano jutro ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.
Vulin je rekao da te akcije policije za cilj imaju poštovanje zakona i kako bi se osigurala bezbednost svih, ali i obezbedili humani uslovi života migranata.

Dodao je da je cilj tih akcija da se "na prvom mestu obuzdaju krijumčarske bande" i da im se uputi "jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni i uhapšeni".

Vulin je ponovio da Srbija neće biti parking za migrante.

Naglasio je da Srbija poštuje zakone i da na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem koji je jedan od najorganizovanijih u Evropi.

"Srbija očekuje od svih, bili naši gradjani ili migranti, da poštuju zakon", rekao je on

Naveo je da će Srbija ispunjavati svoje medjunarodne obaveze, ali i da će "voditi računa o svakodnevnom životu građana, koji ni na koji način neće biti ometen".

Vulin je rekao da migranti moraju biti u prihvatnim centrima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.