AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 14.07.2022 11:20 > 14.07 11:30

MUP: Policija 40 iregularnih migranata sprovela u Padinsku Skelu

  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)
  • (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Policija je 40 iregularnih migranata sprovela u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijske uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, naveo je MUP.

U saopštenju je navedeno da su protiv dvojice migranata podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela.

Policija je, kako je navedeno, zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je rano jutros u Subotici akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti,

Tu akciju sprovodi operativna udarna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju.

Operativnu grup čine pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda i "rasvetlila je krivična dela počinjena od strane iregularnih migranata".

Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja, i da se u njoj poštuje zakon.

Rekao je da nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena.

"U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa BIA i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri", rekao je Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.