AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 16.08.2022 11:10 > 16.08 11:10

Cucić: U Srbiji trenutno boravi 9.861 migranata

U prihvatnim centrima u Srbiji trenutno je smešteno 6.305 migranata, a van njih je, po onome što je poznato, njih 2.010, rekao je danas republički komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

On je kazao agenciji Beta da je broj migranata van prihvatnih centara verovatno i veći i da je procena da ih je oko 2.500.
"Ulaz migranata u (Srbiju) je jako veliki tako da smo, na današnji dan, sigurni da ih je ukupno 9.861 u zemlji", rekao je Cucić.

Napomenuo je da su primetne, kao i uvek pred kraj leta, tendencije "ubrzanog i povećenog broja novih dolazak", jer kako je kazao, svi oni očekuju da zbog turističke sezone pažnja na granicama bude manja.

"Ove godine primećujemo, u odnosu na prošlu godinu, porast od 67 odsto onih koji borave u prihvatnim centrima", rekao je Cucić.

Kazao je i da su ti brojevi "daleko od alarmantih, ali nisu ni neozbiljni", te izrazio očekivanje da će se Komesarijat sa tim uspešno izboriti.

Napomenuo je da u Srbiji smešteno i 2.889 državljana Ukrajine, a medju njima 84 boravi u prihvatnim centrima a u privatnom smeštaju njih 2.805.

"Prema podacim naših poverenika, ti ljudi su se obratili za razne vidove pomoći i to najčešće nije materijalna pomoć nego pomoć oko zdravstvenog osiguranja, upisa dece u školu, boravišne dozvole", rekao je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.