AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 25.11.2022 14:40 > 25.11 14:48

Gašić: Nulta tolerancija prema svakoj vrsti kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Bratislav Gašić, izjavio je danas da "u Srbiji prema svakoj vrsti kriminala postoji nulta tolerancija" i da je "policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na ovom delu teritorije gde je skoncentrisan veliki broj migranata".

Ministar je to rekao tom posete Horgošu gde su pripadnici Žandarmerije i operativna grupa Kikinde i Subotice posle pucnjave u četvrtak, priveli veću grupu migranata.

Ministarstvo je prenelo da je Gašić rekao da su u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jasno definisani ciljevi: "da svaki gradjanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo".

Načelnik Uprave Granične policije, Mile Jandrić, ukazao je da je u toku akcija za sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

"Pripadnici MUP-a u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, odredjena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a nađeno je vatreno oružje", rekao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će broj privedenih biti još veći.

Načelnik Uprave Granične policije je naglasio da "Srbija neće biti parking za migrante" i da se "može očekivati više ovakvih akcija".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.