AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 23.03.2017 15:15 > 23.03 15:21

Komesarijat: Država nije izdvojila 320 miliona za migrante

Komesarijat Sbije za izbeglice i migracije je danas negirao informacije u medijima da je država iz budžeta izdvojila 320 miliona dinara za poboljšanje uslova života migranata i da ima nameru da migrantskim porodicama daje novac za pokretanje biznisa, odnosno kupovinu seoskih kuća.

"Država Srbija nije predvidela da iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi poboljšala uslove života migrantima, nema nameru da porodicama migranata daje po 200.000 dinara za pokretanje biznisa, niti po 1,4 miliona dinara za kupovinu seoskih kuća, kako je to potpuno netačno danas objavio jedan dnevni list", navodi se u saopštenju.

Komesarijat je naveo da je Vlada Srbije 17. marta usvojila akt u kojem je jedinicama lokalne samouprave namenila 288 miliona dinara za interno raseljene s Kosova i Metohije, 20 miliona dinara po Sporazumu o readmisiji za povratnike, gradjane Srbije, vraćene iz zemalja EU, i 12 miliona dinara za lokalne samouprave u kojima su centri za azil, kako bi im se olakšao teret migrantske krize.

"Komesarijat za izbeglice i migracije napominje da su svi migranti na teritoriji Srbije, koji su izrazili želju, smešteni u zvaničnim centrima za azil i prihvatnim centrima, kao i da im se u centrima pruža sve što im pripada po Zakonu o azilu. Takodje, podsećamo da Srbija migrantima gotovo nikada nije finalna destinacija, pa za navedenim vrstama stambenih rešenja nema potrebe, niti su predvidjena zakonom", dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Lažni mediji24/03/2017 00:00


http://www.kirs.gov.rs/docs/uredbe/uredba%20IZB%202017.pdfVi ne čitate dokumenta na sajtu Vlade nego širite populističku vučićevsku politiku i zavaravate narod?!

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.