AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 18.06.2017 08:50

Ministarstvo odbrane Srbije: Desetak migranata dnevno pokuša da ilegalno predje granicu

Manje je nego ranije pokušaja migranata da ilegalno predju granicu Srbije što sada dnevno pokuša desetak migranata na granici ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, rekao je jutros portparol Ministarstva odbrane Srbije.

Kapetan korvete Jovan Krivokapić izjavio je za Radio-televiziju Srbije da danas da je "situacija znatno bolja nego prethodne godine".

Rekao da su zajedničke snage Vojske i Policije za godinu dana uhvatile 145 krijumčara ilegalnih migranata, sprečile 125 pokušaja krijumčarenja i spasli od nehumanog transporta 2.000 migranata.

"Prioritet je borba protiv krijumčara migranata, koja se nastavlja. Prošlo je godinu dana od formiranja zajedničkih snaga Vojske i Policije. Mi smo spremni da ispunjavamo svoje zadatke dok god za to bude potrebe", rekao je Krivokapić.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Stavovi izneti na ovoj web stranici ne izražavaju nužno stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.