AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 11.07.2017 17:45 > 11.07 17:57

Ekstremni desničari poslali brod u borbu protiv migranata na Mediteranu

Evropski ekstremni desničari su iznajmili brod i poslali ga na Sredozemno more da bi se "borio protiv ilegalnih imigranata" iz Libije, objavili su oni danas.

Operaciju nazvanu "Odbranimo Evropu" pokrenula je evropska mreža pod nazivom "Generacija identiteta", a posebno njeni francuski, italijanski i nemački ogranci.

Ta grupa je putem interneta od donatora sakupila 76.000 evra, uprkos kampanji protiv njih i pritisku na Pejpal (PayPal) da im zamrzne račune.

Tim sredstvima su iznajmili brod dugačak 40 metara "Si-Star" (C-Star) koji je iz Džibutija stigao u Kataniju gde su se ekstremisti ukrcali.

Njihov cilj je, kako kažu, da "prikažu pravu sliku o samozvanim humanitarnim nevladinim organizacijama, njihovoj saradnji s krijumčarskom mafijom i smrtonosnim posledicama njihovih akcija na moru".

"Naša misija je da, kada naidjemo na brod sa ilegalnim migrantima, pozovemo libijsku obalsku stražu koja će ih bezbedno vratiti na obalu, a mi ćemo ih obezbedjivati dok obalska straža ne stigne", rekao je jedan od njih.

Više nevladinih organizacija je angažovano u spasilačkim misijama na moru je izrazilo zabrinutost zbog dolaska desničarskog broda. Italijanska vlada želi da uvede stroža pravila ponašanja za nevladine organizacije.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Stavovi izneti na ovoj web stranici ne izražavaju nužno stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.