AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 22.08.2017 20:00 > 22.08 20:18

Sukobi migranata kod francuskog grada Kalea

Oko 200 migranata sukobilo se u blizini lučkog grada Kale, na severu Francuske, a u pet tuča u kojima su učestvovali uglavnom Avganistanci i Eritrejci korićeni su štapovi i šipke, saopštile su danas francuske vlasti.

Lokalne vlasti su navele da je oko 150 migranata učetvovalo u poslednjem sukobu danas popodne, pri čemu je povredjeno pet osoba.

Prethodne četiri tuče migranata dogodile su se u ponedeljak kasno uveče i trajale su do svitanja, a u tim sukobima povredjeno je šest policajaca i još 16 osoba.

Francuska policija je saopštila da je privela 27 migranata.

Vlasti su prethodne jeseni iselile oko 7.000 migranata iz improvizovanog kampa u Kaleu, ali migranti i dalje pokušavaju da preko Lamanša dodju do Velike Britanije.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.