AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 23.08.2017 21:15 > 23.08 22:16

Galup: Migranti najmanje dobrodošli u Makedoniji, Crnoj Gori, Madjarskoj i Srbiji

Island i Novi Zeland su medju zemljama koje u najvećoj meri prihvataju migrante, dok su u Makedoniji, Crnoj Gori i Madjarskoj migranti najmanje dobrodošli, pokazalo je istraživanje agencije Galup (Gallup).

Prema Galupovoj listi, Srbija se nalazi na 135 mestu od 138 zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, a Makedonija je na poslednjem mestu.

Učesnicima istraživanja postavljeno je pitanje da li je dobro ili loše da imigranti žive u toj zemlji, budu njihovi susedi ili se venčaju sa nekim od njihovih bliskih rodjaka, preneo je Indipendent (Independent).

Britanski Indipendent navodi da se većina zemalja koje su medju 10 najlošije rangiranih nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti kojom su migranti ranije prolazili na putu iz Grčke ka Nemačkoj.

Većina ispitanika, odnosno 54 odsto, je rekla da je dobro da imigranti žive i njihovoj zemlji, a polovina da bi bilo dobro da im budu susedi.

Kako je navedeno, mladje generacije u većoj meri prihvataju migrante, kao i stanovnici koji žive u urbanim sredinama.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.