AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 13.09.2017 10:20 > 13.09 10:58

Planirano da do kraja septembra u škole krene 590 dece migranata

Predstavnik Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković izjavio je danas da je planirano da do kraja septembra oko 590 dece migranata krene u škole na teritoriji 16 lokalnih samouprava u Srbije u kojima postoje prihvatni centri i centri za azil.

"Veliki broj ove dece nije ni imao priliku za školovanje zbog ratova u njihovim zemljama", rekao je Mišković za Radio-televiziju Srbije i dodao da je to dobra prilika za djake u Srbiji da se upoznaju sa različitostima.

Mišković je kazao da do sada nije bilo problema sa školovanjem migranata, a roditeljima u Šidu koji protestuju zato što ne žele da migranti idu u školu sa njihovom decom poručio da razmisle šta bi se dogodilo da su njihova deca u toj situaciji.

On je kazao da su migranti i njihovi roditelji reagovali pozitivno na priču oko upisa dece u školu, jer će im to omogućiti da steknu privid normalnog života.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.