AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 19.01.2018 14:55 > 19.01 15:16

Prvostepene presude protiv 12 osoba zbog krijumčarenja migranata iz Bugarske

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu prvostepeno je osudilo 12 osoba jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe od januara do februara 2015. godine krijumčarile migrante iz Bugarske u Srbiju i dalje ka nekoj od zemalja EU, saopšteno je danas.

Osudjeni su Jovica Tasić, Dragan Micov, Ivan Vasilev, Ljuben Borski, Asen Stojanov, Ivan Rangelov, Dalibor Mitić, Nebojša Atanasov, Nenad Pešić, Dejan Rašić, Goran Andrejić i Goran Nikolić jer su za 210 migranata omogućili nedozvoljeni prelaz državne granice iz Bugarske u Srbiju, njihov boravak i tranzit kroz Srbiju u neku od zemalja EU.

Sud je optuženom Ivanu Rangelovu izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva radnika MUP-a Srbije u trajanju od pet godina, a optuženima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja sedam automobila i deset mobilnih telefona.

Navodi se i da je optuženima oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela u iznosu od ukupno 10.000 evra.
Organizovanoj kriminalnoj grupi pripadalo je još sedam osoba koje su tokom 2015. godine sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopile sporazume o priznanju krivičnog dela a članovi grupe ukupno su osudjeni na 42 godine i sedam meseci zatvora, od čega njih četvoro na jednu godinu zatvora u kućnim uslovima.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.