AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 20.01.2018 14:05 > 20.01 14:21

Španska obalska straža spasila 56 migranata na Mediteranu

Španska obalska straža saopštila je danas da je spasila 56 migranata iz podsaharske Afrike iz dva čamca na Sredozemnom moru.

Jedan čamac sa 23 migranata presretnut je kod Gibraltarskog moreuza, dok je drugi čamac sa 33 migranata lociran istočno od malog ostrva Alboran, na pola puta izmedju Afrike i Španije.

Medjunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je u petak da je prošle godine 22.880 migranta došlo u Španiju, što je duplo više u odnosu na 2016. godinu.

Očekuje se porast broja migranata koji će koristiti zapadnu mediteransku rutu kako bi stigli do evropskih obala, navodi se u saopštenju IOM-a i dodaje da je od početka godine 2.583 migranata preko Sredozemnog mora uspelo da dodje u Evropu, a 199 je poginulo na putu.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.