AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 12.04.2018 15:30

Otkrivene dve porodice migranata na prelazu izmedju Srbije i Rumunije

Carinici Srbije su na graničnom prelazi Vatin, sa Rumunijom, sprečili danas pokušaj sedam migranata iz Iraka i Avganistana, medju kojima je bilo žena i dece, da ilegalno predju u tu zemlju sakriveni u kamionskoj prikolici.

Kako se navodi u saopštenju, tri muškarca, dve žene i dvoje dece, od 10 i šest godina, otkriveni su u tovaru tetrapak ambalaže koja je iz Gornjeg Milanovca transportovana ka Rumuniji. 
Prilikom otvaranja kamiona radi detaljnog pregleda utvrdjeno je da je carinska sajla pažljivo presečena, pa potom spojena hirurškom iglom, što ukazuje da su se dve migrantske porodice iz Iraka i Avganistana našli u tovaru kamiona uz nečiju pomoć.

U nezvaničnom razgovoru sa službenicima na prelazu migranti su rekli da su nepoznatoj osobi platili 1.000 evra da im pomogne i smesti ih u kamionsku prikolicu.

Policija nastavlja rad na tom slučaju kako bi otkrila krijumčare koji su umešani.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.