AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 13.04.2018 13:05

Policija pronašla 11 nelegalnih migranata u jednoj kući u Šidu

Pripadnici policije otkrili su u pretresu jedne kuće u Šidu 11 nelegalnih migranata i uhapsili R.K. (60) i M.J. (29) zbog krijumčarenja ljudi i nedozvoljenog prelaza državne granice, saopšteno je danas. 
Policija sumnja da su oni u dogovoru i za odredjenu novčanu nadoknadu, omogućili ilegalan boravak stranim državljanima u porodičnoj kući R.K.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Protiv punoletnih stranih državljana podnete su prekršajne prijave zbog nezakonitog boravka na području Srbije.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.