AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 15.05.2018 11:35

Uhapšena grupa osumnjičena za ilegalni tranzit migranata

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na području Beograda petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 migranta, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena nakon višemesečne medjunarodne istrage u saradnji sa policijama Rumunije i Nemačke, a uz posredovanje EVROPOLA.

Ova organizovana kriminalna grupa je, prema navodima tužilaštva, prevozila migrante od Beograda do mesta "Džervin" u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih ilegalno prebacila ka zemljama EU.

Kako je saopštilo tužilaštvo, uhapšeno je pet državljana Srbije: Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Joksović, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Uhapšeni se sumnjiče da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Četvorici uhapšenih odredjen je pritvor, a Joksoviću mera zabrane napuštanja boravišta.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.