AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 28.05.2018 14:20

Komesar: Ne postoji opasnost da Srbija postane tampon zona za migrante

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je danas da i pored najava BiH i Austrije da će zatvoriti svoje granice za migrante, u ovom trenutku ne postoji opasnost da Srbija postane tampon zona za izbeglice koje dolaze iz Turske.

Cucić je agenciji Beta kazao da je Srbiji važno da gleda da li se nešto menja u ponašanju Turske kada je reč o prilivu migranata.
"Nama je važno da gledamo odakle ljudi dolaze, da li se tu nešto menja a Turska je u ovom trenutku pouzdan partner kada je reč o migrantima. Priče o Srbiji kao tampon zoni slušam već godinama. Za mene ne postoji ta opasnost u ovom trenutku, svi pokazatelji, poput broja ulazaka, ne ostavljaju prostor za takve strahove", kazao je komesar.

Cucić je u vezi sa najavama BiH i Austrije da će zatvoriti granice za prijem migranata dodao da je nezahvalno komentarisati odluke suverenih država.

"Kao što smo mi sigurni da vodimo ispravnu politiku prema migrantima, tako je i neko drugi uveren da je njegovo pravo da zatvori granice", kazao je Cucić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.